Bigi yari zuster Judith

Door Charles Chang – 
In de bloemetjes gezet is een uitdrukking die zeker tot uiting kwam op het feest van zuster Judith Maho. Op woensdag 17 januari jl. vierde zij haar zestigste verjaardag. Reeds aan het begin, tegen twee uur ’s middags, was de zaal van Fatima Oord al vol. Familie, vrienden, bewoners van het tehuis en de meeste paters waren aanwezig.
Zuster Judith is al 35 jaar lid van de Dochters van Maria Onbevlekt Ontvangen, zoals de congregatie officieel heet, “maar iedereen kent ons als de Zusters van Paramaribo,” zegt zij. Deze congregatie is de enige die hier is gesticht in Suriname. Zuster Judith: “Want al de andere uit Rosendal, Tilburg, Oudenbosch, enz. kwamen van Nederland. Het was destijds een opdracht van de paus om hier een congregatie van Surinaamse vrouwen op te richten. We waren toen met zeven begonnen.”
Na 86 jaar bestaat de congregatie nu uit slechts twee zusters, de andere non is zuster Angèl Washington. Voor de kerk fungeert zuster Judith vaak als tolk als het gaat om de Portugese taal. Vanaf 1992 heeft zij voor tien jaar gewoond en gewerkt in Belém en Campina Grande. Bij de parochie van Nossa Senhora de Nazaré is zij daarom geen onbekende.

OMHOOG Jaargang 62, editie 04, 28 januari 2018Categorieën:BISDOM, verslag

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: