Even wennen!

Door Charles Chang

Voor de parochianen van Nossa Senhora de Nazaré (OLV van Nazareth – Jozef Israelstraat) is het jaar met enige spanning begonnen, maar gelukkig duurde deze niet lang. Op 2 januari kwam het Whatsapp bericht binnen: ‘diácono Carlos Eduardo is al thuis’. Groot was de opluchting onder de geloofsgemeenschap. Een week daarvóór liet de diaken zich in St Laurent opereren aan zijn lies. Een kijkoperatie, maar toch moest hij hiervoor zes dagen verblijven in het ziekenhuis.
Parochiepriester Ademar Ferreira de Maia vertrok op 30 december jl. naar zijn woonplaats in Brazilië. De van tevoren betaalde reis kon niet worden verschoven, maar in de korte open periode tussen 30 december en 2 januari was ook maar één mis: die van zondag 31 december, Oudejaarsdag. De leemte werd ingevuld door Sandra Brïgida de Sousa, echtgenote van de diaken.
Normaal werkt Brïgida de Sousa al voor de Divino Espirito Santo kerk in Belém maar toch was het op die dag even wennen om een kerkdienst te verzorgen. Een week daarvóór kwam ze ook voor het eerst aan in Suriname voor vakantie. Wanneer pater Ademar op 5 februari terugkeert, gaat Brïgida de Sousa terug naar Brazilië. In tussentijd zal zij haar man ondersteunen bij de komende kerkdiensten in de Braziliaanse geloofsgemeenschap.

OMHOOG Jaargang 62, editie 02, 14 januari 2018

A3-Even wennen-afb1-02-1401Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: