Muziekprogramma voor jongeren en parochies

Het Bisdom start een muziek trainingsprogramma voor jongeren in de parochies: de School of Music and Liturgy (afgekort: SMAL)

Dit wordt gestart dankzij de Bisschoppelijke Jaaractie 2017.

De School of Music and Liturgy (SMAL) is een cursusprogramma waarmee jongeren en vrijwilligers in de parochie 7 maanden lang muziekles krijgen. Het doel is onder meer om bands, voorzangers en koren te starten of ondersteunen, les te krijgen en samen nieuw repertoire ontwikkelen voor vernieuwing en inspiratie in de muziek & liturgie. De deelnemers krijgen les van de beste musici van Suriname, twee keer per maand op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Introductie en start Op zaterdag 13 en zondag 14 januari start de SMAL met een introductieweekend. Tijdens dit weekend krijgen de deelnemers inspirerende workshops en een individuele auditie om je talent en ervaring te testen. Het workshop-programma is zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 15.00 uur. Op zondag zal ook gezongen worden tijdens de H. Mis in de Kathedraal.

Jongeren uit de parochies die met muziek bezig zijn in de parochies worden uitgenodigd massaal aan dit weekend deel te nemen. De Bisschop zal de deelnemers welkom heten en de School of Music and Liturgy officieel starten.

De deelname aan dit weekend is gratis. Wél wordt ieder gevraagd 30 SRD inschrijfgeld te betalen voor het gehele cursusjaar.

Verloop van de gehele cursus 27 januari – 25 augustus Op zaterdag 27 januari is de eerste van 15 les-zaterdagen. De cursus wordt afgesloten op 25 augustus met een afsluitend driedaags weekend vol presentaties en het uitdelen van certificaten. Dit lesprogramma dat op 17 januari start kost SRD 60 per zaterdag (= 15 SRD per les-uur).

Aanmelding en informatie Inschrijven voor het introductieweekend kan tot uiterlijk 10 januari 2018. Meld je aan via je parochie of direct via de Dienst GCC: dienstgcc@bisdomparamaribo.org Telefoon: 476888 | 424245 De inschrijvingskosten van SRD 30,- kunnen op zaterdag 13 januari contact worden voldaan.

Locatie: Kathedrale Koorschool Suriname, Mgr. Wulfinghstraat #2, Paramaribo.Categorieën:geloof en leven, liturgie

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: