Mgr. Choennie ontmoet voorzitter VIDS

Op zondag 31 december 2017 heeft Mgr. Karel Choennie, bisschop van Paramaribo, een spontaan bezoek gebracht aan de gelovige gemeenschap van Witsanti en Hollandse Kamp in het district Para. De bisschop was celebrant tijdens de eucharistieviering in de kerk van OLV Ten Hemelopneming te Witsanti op zondagmorgen.
Op Hollandse Kamp heeft de bisschop een ontmoeting gehad met Theo Jubitana, dorpshoofd van Hollandse Kamp en de huidige voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). Bij dat onderhoud is naast de behoefte voor een kerkgebouw in Hollandse Kamp, ook gesproken over de actuele situatie met betrekking tot de erkenning van grondenrechten van inheemsen, de aanname in de Nationale Assemblee van de wet Beschermde Dorpsgebieden en de boodschappen van de bisschop en de president van de republiek Suriname tijdens de hoogmis van het Kerstfeest te Powakka op 24 december jl.
Hierna is Mgr. Choennie op uitnodiging langs geweest bij Stephanus Sabajo, oud kapitein van Hollandse Kamp en diens echtgenote. Circa 25 jaren geleden was het huwelijk van Sabajo ingezegend door pater Karel Choennie. De oudkapitein vertelde dat ook de kleinkinderen van dit echtpaar de Eerste Heilige Communie en het Heilig Vormsel hebben mogen ontvangen uit handen van Mgr. Choennie.

Door Melvin Mackintosh

OMHOOG, Jaargang 62, editie 01, 07 januari 2018Categorieën:Geen categorie

1 reply

  1. Ga zo door!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: