Glazendeuren voor Nossa Senhora de Nazaré

Door Charles Chang

Met een hand tegen het glas maakt hij een kruisteken. Hiermee en met wijwater, zegent pater Ademar Ferreira de Maia de nieuwe deuren van zijn kerk zondagavond jl. tijdens de kerstmis. Met deze nieuwe deuren heeft de Nossa Senhora de Nazaré kerk aan de Jozef Israëlstraat nu twee deuren: een houten- en glazendeur. De laatste is noodzakelijk vanwege de aircokoeling. Echter, door het glas ziet de kerk er ook meer esthetisch en uitnodigend uit. Voorbijgangers zien nu dat er een mis gaande is, terwijl dit voorheen niet mogelijk was door de houtendeuren. Traditie getrouw vieren Brazilianen hun kerst op de avond van 24 december – op kerstnacht dus. Na de kerstmis werd achterin op het achterterras van de kerk het kerstfeest gevierd. Parochianen van OLV van Nazareth, zoals de kerk in het Nederlands heet, brachten gerechten en drank mee van huis om het feest op gezamenlijke wijze te vieren.

OMHOOG, Jaargang 62, editie 01, 07 januari 2018Categorieën:geloof en leven, parochieberichten, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: