Srefidensi uitstapje Zacheuskerk

Een vrije dag biedt gelegenheid om met familie, vrienden iets leuks samen te doen. En wanneer je nauw betrokken bent met een kerkgemeenschap, dan is dat ook je familie, dan zijn de mensen in die gemeente ook jouw vrienden. Dat moest broeder Robert Buth van de Zacheuskerk te Beni’s Park hebben gedacht toen de herdenking van de Onafhankelijkheidsdag, Srefidensi Dey, naderde. Broeder Buth maakte zijn partner Muriel Pierau enthousiast en samen gingen ze aan de slag om iets te organiseren.
Op zaterdag 25 november jl. rond 10 uur ’s morgens, vertrok een volle bus van dertig personen vanuit de Zacheuskerk, naar een tot dan onbekende bestemming. Het was een verrassing; zowel het uitstapje als de bestemming. Geheel verzorgd, men hoefde er niets voor te betalen, alleen hun gezelligheid meenemen! Richting Para!
Anderhalf uur later arriveerde de volle bus bij een groot stuk terrein met daarop heel veel vruchtbomen. Er waren genoeg schaduwrijke plekken en dat was een verwelkoming gezien het uur. Gelijk na aankomst werd er een dienst gehouden door broeder Buth. Om God te danken voor het uitstapje, voor de Zacheuskerk en voor land en volk, ook omdat het Srefidensi Dey was. De dienst werd opgeluisterd met de quatro, bespeeld door Julia Boomsma, zus van broeder Buth. Voor de jarige zuster Rahan werden speciaal enkele verjaardagliedjes gezongen.

De dag voltrok zich spontaan. Na de dienst was er een soepje voor iedereen en velen pakten een stoel en gingen achter in de tuin onder de bomen gezellig zitten om het te nuttigen. De warme maaltijd volgde iets later. Er werd een mini-bingo drive gehouden waarin leuke prijzen te winnen waren, beschikbaar gesteld door zuster Muriel. Bij de laatste drive bleek er slechts één prijs over voor twee winnaars en zou er geloot worden. Zuster Tilly vond dat niet nodig en gaf de prijs aan zuster Gerda. Die had twee neefjes bij zich die laaiend enthousiast waren om de prijs. Er was genoeg bakabana, bojo en cake en drinken, en voor men de terugreis aanvaardde, moest dat alles ook op. Broeder Buth en zuster Pierau hadden aan alles gedacht. De gemeenschap heeft in dankbaarheid genoten van het Srefidensi uitstapje.

Judy ButhCategorieën:parochieberichten, verslag

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: