Samen bidden om roepingen

In de week van 25 november tot 2 december jl. was de Christusicoon bij de leiding van de misdienaars van parochie Noord. Elk lid van de leiding zou de icoon voor een of twee dagen mee naar huis nemen en bidden voor roepingen tot het priesterschap en religieus leven. De leiding is ook voor een dag samengekomen om gezamenlijk te bidden met de icoon.

De eerste twee dagen was de icoon bij mij thuis en samen met mijn zusje heb ik er bij gebeden. Dit was een prettige ervaring, maar het heeft mij bovenal geestelijk diep getroffen. Dikwijls vervallen we in de gewoonte om plichtsgetrouw even snel een morgen- of avondgebed op te zeggen. Maar het bidden met de icoon heeft me laten beseffen dat bidden betekent tijd vrijmaken en zich distantiëren van alle aardse zaken om alles wat je bezighoudt voor te leggen aan God. Ook heb ik ingezien dat het veel leuker is om samen te bidden met mensen die mét jou geloven in God. Dit heb ik vooral ervaren toen ik samen in gebed was met mijn zusje en de overige leden van de leiding.61-015a-10122017-46-A3-Samen bidden om roepingen

Ook zijn wij jongeren geneigd om vaker te bidden om de roeping van anderen. Wij vergeten dat wij ook voor onze eigen roeping kunnen bidden, ook al zijn wij misschien een beetje bang om dat te doen. Ook ik aarzel heel vaak om te bidden voor mijn roeping, omdat ik andere plannen en dromen heb. Ik weet niet of ik mijn roeping zal krijgen en wat mijn antwoord daarop zal zijn, maar na het gebed bij de icoon heb ik minder angst om ook te bidden voor mijn roeping tot het religieuze leven.

Nishita Baldewsingh – lid misdienaarsleiding Parochie NoordCategorieën:geloof en leven

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: