Nieuwe fase voor de School voor Jong Talent met vertrek Albert en Louna

Door Albert Arens –

Lieve mensen, het moment is gekomen om afscheid te nemen van Suriname. Op 5 mei 2009 kwam ik aan op Zanderij voor een jaar. Het zijn er 14 geworden.

Pater Kross had mij gevraagd om hulp. We hadden nooit gedacht wat dit teweeg zou brengen. Ik kwam voor één jaar naar Suriname maar besloot langer te blijven uit liefde voor het land en het bisdom en om een blijvende structuur op te bouwen die kan zorgen voor de aanvoer van deskundige muzikale jonge mensen voor muziek & liturgie op de lange termijn. Dit leidde onder meer tot de Kathedrale Koorschool, tot het vestigen van het Conservatorium en de School voor Jong Talent (SJTS).

Toespraak Mgr. De Bekker bij de officiële start van de Kathedrale Koorschool op
16 oktober 2009 in Ons Erf.

De School voor Jong Talent, waar de Kathedrale Koorschool nu ook onder valt, is een enorm succes. Nu volgen ruim 350 kinderen drie tot vijf keer per week muziek-, dans- of sportles op één van de drie scholen van de SJTS, als onderdeel van hun schoolprogramma. Er is een geweldig team van leerkrachten, docenten en personeel die het talentgericht onderwijs uitdragen. De scholen vallen onder een aparte stichting SJTS voor talentgericht onderwijs met een bevlogen bestuur.

De Stichting is erkend door het MinOWC en geniet alom respect. De bisschop heeft Ons Erf aan de school toegewezen als groei- en ontwikkelingslocatie. Hier moeten de komende jaren méér klaslokalen en sportfaciliteiten verrijzen. Het leerlingenaantal van de SJTS groeit jaarlijks. De school mocht vorig jaar de Europese Award van de REMA ontvangen voor Europees educatief project van het jaar samen met het orkest Holland Baroque. Ook participeert de school sinds dit jaar in de landelijke jeugdatletiekwedstrijden. Het talent van de kinderen krijgt kans.

Op 15 oktober 2011 trouwde ik voor de Kerk met Louna in de kathedraal en we zijn gezegend met drie dochters. Al deze afgelopen jaren mochten Louna en ik samen werken met de prachtige Surinaamse jeugd en heel veel fijne mensen. Ik heb Suriname leren kennen en leren beminnen. Het is een jonge natie met een enorme hartelijkheid en talent.

Met het bereiken van mijn zestigste jaardag en al deze mijlpalen is het tijd voor de volgende fase: het opbouwen van een steunstichting in Nederland en het intensiveren van de internationale samenwerking.  Met pijn in ons hart vertrekken wij naar Nederland om deze fase in te zetten. Het is een logische stap in het proces. In Nederland wachten veel vrienden en familieleden op ons, maar wij zullen altijd aan Suriname verbonden blijven. Bovendien blijf ik bestuurslid van de SJTS om de school te blijven volgen, te ondersteunen in Nederland als ambassadeur en te fungeren als trekker voor samenwerking.

Louna en ik willen u allen graag bedanken voor uw enthousiasme en vertrouwen. We vragen u om met net zoveel enthousiasme en vertrouwen het team van de SJTS te ondersteunen om de school naar nog grotere hoogte te brengen. We weten dat het moeilijke tijden zijn, maar de SJTS zal blijven groeien voor onze jeugd en de toekomst.
Op zondag 14 mei om 10.00 uur staan Louna en ik voor het laatst met het Kathedrale Jeugdkoor in de Kathedrale Basiliek. Wij hopen u allen daar te zien! Gods rijkste zegen voor u en geheel Suriname. GRANTANGI!!!

Albert en Louna. Soso lobi.


Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

2 replies

 1. Ik dacht dat mijn reactie al was geplaatst
  Maar voor de zekerheid .

  Albert en Louna,
  Het werk wat jullie doen, samen met jullie collega “s is prachtig .
  Met de weinig middelen die jullie tot je beschikking hebben en dan zulke kwaliteit leveren. Petje af. Ook voor de kinderen.
  Op zondag 9 April was ik voor de paasviering in de Basiliek.
  De leerlingen van de Kathedrale Koorschool Suriname hebben zo mooi gezongen.
  In de band een vrouwelijke basgitarist en drummer. De muziek en de kwaliteit ervan fleuren de kerkdienst op. Iedereen werd er blij van . Wat een goede sfeer. Ik ben blij dat ik in Suriname ben om dit mee maken.
  Wat ook goed is; Het werk gaat door en blijft bestaan, ook al zijn jullie aan de andere kant van de oceaan.
  groeten Miriam Weekers

  Like

 2. Dag Albert en Louna,
  Ik was zondag 9 april in de Basiliek voor de paasviering.
  De kinderen van de Kathedrale Koorschool Suriname hebben zo mooi gezongen . Genieten
  In de band een vrouwelijke basgitarist en drummer. Door de muziek , de zang en de kwaliteit ervan, fleurt de kerkdienst op. Super !
  Het werk dat, de missie die jullie doen samen met jullie collega “s is prachtig .
  En wat zo mooi is ” het zal doorgaan en blijft bestaan !

  groeten
  Miriam Weekers

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: