Kerstbomen tour clusterkerken Wanica

Door Fransiskus Mistrianto CM –

In de middag van maandag 26 december a.s., Tweede Kerstdag, zal er een ‘kerstbomen’ tour gehouden worden langs de grote kerstbomen van de OLV van Goede Raad (Welgedacht A), St.-Antonius (Lelydorp), St.-Isidoor (Reeberg) en St.-Jozef (Copieweg). Het begint om 17:00 uur op het terrein van de kerk op de hoek van de Welgedacht A weg en de Indira Gandhiweg. Men kan er genieten van de creativiteit van de parochies en er mooie foto’s of selfie’s bij maken. Daarnaast zal er zang, dans en gebed zijn. Daarna wordt in optocht gereden naar de andere parochie om ook daar weer te genieten van de kerstboom, er te bidden en te zingen.
In het haast afgelopen jaar is de samenwerking tussen deze vier parochies toegenomen en heeft geresulteerd in verschillende gezamenlijke activiteiten. Het initiatief voor het gezamenlijk plaatsen van een kerstboom werd met enthousiasme ontvangen. Hoe de kerstboom tot stand is gekomen, welke creativiteit door de parochianen zelf aan de dag werd gelegd is door menigeen op sociale media vastgelegd. De parochies hadden zelf een deadline voor de realisatie vastgesteld op 22 december zodat iedereen voor kerst nog volop kon genieten van de kerstboom. De parochies nodigen eenieder, uit stad en district, uit om langs te rijden en zelf te zien wat het is geworden.
Op initiatief van God’s Singing Angels, het kinderkoor van deze clusterkerken, werd besloten om een kerstbomentour te houden. Er wordt verzameld bij de OLV van Goede Raad in Welgedacht A, gebeden en gezongen, waarna ieder met eigen vervoer trekt naar de volgende parochies om ook daar weer bij de kerstboom te zingen en te bidden. Er wordt een beroep gedaan op eenieder om te sharen op sociale media, zodat iedereen kan delen in de vreugde van Kerstmis. Op die manier wordt bijgedragen aan evangelisatie. U bent allen van harte welkom.

OMHOOG Jaargang 66, editie 51, 25 december 2022Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

2 replies

  1. Ik vind de kerstversiering op het plein PRACHTIG. Waar vind je zo’n grote Pinus boom om die te verlichten??? Men is zo vaak negatief. Het is nooit goed !!!!

    Like

  2. Dank voor dit bericht! Goed initiatief!
    Ik mis al jaren de gewone pinus-kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein. Wat er nu staat is kitsch en heeft niets met de vredesboodschap te maken en met het wonder van de geboorte van het bijzondere Kind.
    Gezegende kerstdagen en een gezond 2023 ⭐️🌟⭐️🎄

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: