Huldiging parochianen St.-Bonifacius

Miriam Symor –

Er was een hele commissie ingesteld om de ervaring zo mooi mogelijk te maken voor alle betrokkenen; niet alleen voor de 22 trouwe parochianen die gehuldigd zouden worden, maar ook voor de pater, de parochieraad en de hele geloofsgemeenschap van de St.-Bonifacius aan de J.A. Pengelstraat. En toen was de dag daar, aan de vooravond van het hoogfeest van Christus Koning op zaterdag 20 november jl. Het werd een huldigingsfeest met inachtneming van de geldende COVID-19-maatregelen, maar dat mocht de pret niet bederven. De kerk was prachtig versierd en ook de paters Romanus Ebonyi en Rudi Wong Loi Sing waren er piekfijn bij om voor te gaan in de huldigingsdienst.
De 22 parochianen werden in de schijnwerpers geplaatst voor hun jarenlange, trouwe en onbaatzuchtige inzet voor onze kerkgemeenschap en voor de medemens. Elk van hen heeft op zijn of haar eigen manier en al dan niet in verschillende werkgroepen van de St.-Bonifaciusparochie deelgenomen en een bijdrage geleverd. Zij zijn een voorbeeld van dienstbaarheid in Gods wijngaard, in navolging van Christus! Enkelen van deze harde werkers geven nog altijd hun krachten aan de kerk, terwijl bij anderen de jaren zijn gaan tellen, waardoor zij niet langer zo actief kunnen zijn in de kerk.

“Het was indrukwekkend allemaal,” schrijft Ro Plein, een van de gehuldigden. “Bij aankomst werden wij welkom geheten door iemand van de huldigingscommissie. We kregen een corsage opgespeld en werden daarna begeleid naar een gereserveerde zitplaats.” De heer Plein zegt dat hij en zowat iedereen bijzonder ingenomen waren met de viering waarin de priesters Romanus en Rudi voorgingen. Op het moment van de huldiging werd de naam afgeroepen en werd als het ware je doopzegel voorgelezen. Pater Romanus en een commissielid overhandigden een bloemstuk en een gegraveerde plakkaat aan de gehuldigde. Hierna volgde er een groot applaus van de aanwezigen in de kerk.
Na de viering was er nog een gezellig samenzijn onder het genot van een gebakje en een drankje. Er was ook vrolijke muziek van Humphrey & Friends. De huldigingscommissie ziet terug op een zeer geslaagde avond. Gehuldigde Plein: “Al met al een avond om nooit meer te vergeten. Prijs de Heer die dit alles mogelijk heeft gemaakt.”

OMHOOG Jaargang 65, editie 48, 28 november 2021Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: