Samenwerken in cluster Wanica

door Astra Macnack-Wajwakana –

Op 1 augustus 2021 vond in de St.-Antoniusparochie de overdracht plaats van het pastoorschap van de clusterparochies Wanica. Pater Fransiskus Mistrianto CM krijgt de verantwoordelijkheid van 3 parochies nl. O.L.V. van Goede Raad (Welgedacht A), St.-Antonius (Lelydorp) en St.-Isidoor (Reeberg). Hij wordt ondersteund door pater Fransiskus Kebry CM die benoemd is tot vicaris van de parochies. Met deze 3 parochies erbij draagt pater Mistrianto nu de verantwoordelijkheid over 4 parochies. Van St.-Jozef Copieweg is hij reeds pastoor.

Op initiatief van pater Mistrianto kwamen de raden van de vier parochies bijeen om te praten over samenwerking en hoe in zijn visie de vier parochies profijt kunnen hebben van elkaar. Het verlangen en de droom van deze pasbenoemde parochiepriester is een goede onderlinge samenwerking conform het beleidsplan Samen in liefde 2020-2024 van het bisdom. Deze samenwerking werd voor de eerste keer zichtbaar toen pater Kebry zijn eerste dienst moest houden bij de St.-Isidoorparochie in Reeberg. Misdienaren van de OLV van Goede Raadparochie hadden de pastoor hierbij ondersteund, omdat de St.-Isidoor nog niet beschikt over eigen misdienaren. Dit zullen zij blijven doen totdat de St. Isidoor eigen misdienaren heeft. Ook waren er een paar parochianen meegegaan voor morele ondersteuning en voor saamhorigheid.

De tweede keer dat wij samen iets deden als clusterparochies was toen er bij de OLV van Goede Raad tijdens een van de hevige regenbuien een oude ficusboom was omgevallen en een tent had vernietigd. De boom moest opgeruimd en in kleinere delen gekapt of gezaagd worden. Aangezien OLV van Goede Raad niet over een kettingzaag beschikt, is uitgekeken naar hulp van de clusterparochies. Die hulp werd gevonden. Een parochiaan van de St.-Jozefparochie Copieweg heeft met zijn kettingzaag en samen met de pastoor geholpen de boom te zagen. Daarnaast waren er nogal vele helpers, jong en oud, om de boel op te ruimen.

Zo proberen de parochianen van de kerkencluster Wanica elkaar te helpen, door het woord om te zetten in daden, geïnspireerd door de pastores die zelf het voorbeeld geven. Immers, in 1 Kor. 13 lezen wij dat we allen gedoopt zijn in een Geest en daardoor een lichaam geworden zijn. Wij noemen onszelf de WRLC-crew, het acroniem van Welgedacht A, Reeberg, Lelydorp en Copieweg, maar met de betekenis We are loved by Christ. Laten we onthouden dat wij een zijn in Christus, dat alles mogelijk is bij God en wij zelf niets kunnen zonder God. God bless!

OMHOOG Jaargang 65, editie 44, 31 oktober 2021

In de St.-Isidoorkerk (Reeberg).


Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Heel mooi, wij hopen dat dit samen gaan in cluster verband wordt uitgebouwd tot glorie van alle parochianen. Ook dat de jongeren van de cluster gezamenlijk kunnen optrekken om Gods woord uit te dragen. Ook in daden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: