Onbevlekte Ontvangenis van Maria

OMHOOG

Dogma

Op 8 december vieren wij in de Rooms Katholieke kerk het feest van de Onbevlekte Ontvangenis van de H. Maagd Maria. Dat is een dogma in de Rooms Katholieke Kerk wat inhoudt dat alle gelovigen moeten aanvaarden dat Maria, op het moment van de Ontvangenis in de schoot van Haar Moeder, de H. Anna, is gevrijwaard van alle zonden en gevolgen van de erfzonde.
Een dogma in de Rooms Katholieke kerk is een vastomlijnd geloofsgegeven dat door God is geopenbaard en daardoor aanvaard moet worden door alle gelovigen. Hieraan kan men niets meer veranderen. Reeds in 431, op het Concilie van Ephese werd Maria uitgeroepen tot “THEOTOKOS”. Dit is grieks en letterlijk vertaald: “ZIJ DIE GOD HEEFT GEBAARD”.
Toen waren er al feesten om de geboorte van Maria te vieren. Op 8 september + 468 werd er in Jeruzalem een kerk ingewijd ter ere van de H. Joachim en…

View original post 822 woorden meerCategorieën:geloof en leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: