Katholieke Charismatische Vernieuwing op bezoek bij de bisschop

door Marabel Boldewijn –

Eindelijk vond het geplande bezoek aan monseigneur Karel Choennie op woensdag 7 oktober jl. plaats. Ja, eindelijk, omdat het Nationaal Service Team (NST) gewoon is het jaarprogramma van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) aan het begin van het jaar te bespreken met de bisschop. In een heel luchtig en openhartig gesprek is verteld wat de KCV dit jaar allemaal gedaan heeft. Elke organisatie zal wel in haar functioneren een verandering gemerkt hebben, vanwege de coronapandemie. Zo ook de Katholieke Charismatische Vernieuwing. In februari jl. heeft nog de karaoke fundraisingsactiviteit plaatsgevonden en daarna zijn de activiteiten op een heel andere manier of niet uitgevoerd. De grote activiteiten die geen voortgang hebben gevonden zijn: de driedaagse conferentie en de vorming Leven In de Geest.
Tijdens het gesprek kwam ook de renovatie van het dienstencentrum aan de orde. Door de vele lekkages moet het dak van het gebouw vervangen worden. De inzichten over het dienstencentrum werden gedeeld met de bisschop. Het dienstencentrum is de plaats waar de activiteiten van de Charismatische Vernieuwing plaatsvinden, waar een ieder die behoefte heeft aan Gods aanwezigheid, die terplekke kan vinden.
De Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) is een beweging binnen de rooms-katholieke kerk die, geleid door Gods geest, mensen helpt om een diepere relatie met de Drie?ne God te hebben. Haar doel wordt gerealiseerd middels verschillende gebedsgroepen in de diverse parochies, het organiseren van vormingen zoals Leven In de Geest en Groei In de Geest. Tevens worden ook grote diensten gehouden zoals de pinksterdienst, adventsdienst en niet te vergeten de driedaagse conferentie.
De bisschop moedigde het team aan om op een creatieve manier inhoud te geven aan haar activiteiten. Hij vroeg ook na te gaan hoe de KCV in andere landen hun activiteiten uitvoert. Meer en meer worden we nu gedwongen de digitale wereld te omarmen en creatiever te worden. Mensen moeten zich gaan scholen in deze digitale wereld, zodat ze mee kunnen gaan met de veranderende ontwikkeling.
Zoals het gesprek met de bisschop aan het begin werd opgedragen aan de Heer middels lofprijzing en dankzegging, zo werd ook geëindigd met gebed, waarbij in het bijzonder gebeden werd voor de gezondheid van de bisschop.Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: