Bisdom Roseau: eerste heilige communie en heilig vormsel

Aangeboden door AEC Communications –

Nieuwe normaal
Het nieuwe normaal als gevolg van de covid-19-pandemie deed niets af aan de mooie viering op zondag 25 juli jl. in de St.-Alfonsiusparochie in het bisdom Roseau, Dominica. 43 communicanten ontvingen er de eerste heilige communie. De covid-19-maatregelen werden in acht genomen tijdens de heilige mis. De communicanten hebben hierdoor helaas het bloed van Christus niet ontvangen. Ook voor hen was het verplicht om mond- en neusbedekking op te hebben. De catecheselessen waren ook niet altijd fysiek verzorgd en werden een poosje zelfs stilgelegd. Gelukkig, de samenwerking tussen ouders en de verzorgers van de catecheselessen hebben bijgedragen aan een succesvolle voorbereiding en viering.
Aishah Bellot, Nelissa Anselm-Dorrival en Jahcintha Lloyd die de catecheselessen hadden verzorgd, keken trots hoe hun pupillen voor het eerst het lichaam van Christus ontvingen. Pater Charles Martin was de celebrant. Hij had een goede interactie met de communicanten. Hij stelde ze vragen over het sacrament en sprak over hun geloof in het algemeen. Hij liet weten bijzonder tevreden te zijn met hun voorbereiding op de eerste heilige communie aan de hand van de antwoorden op zijn vragen. De aanwezigen waren ook onder de indruk.

Sociale en nieuwe media
De zondag daarop, op 2 augustus 2020, werd het heilig vormsel door Mgr. Gabriel Malzaire, bisschop van Roseau, toegediend aan 20 personen. De vormelingen hadden een 2 jaar durende voorbereiding achter de rug onder de bezielende leiding van Elizabeth White en Verna Graham. De voorbereidingslessen hielden onder andere in het wekelijks volgen van de lessen, aanwezig zijn tijdens de wekelijkse kerkdiensten en eucharistievieringen, het meedoen met retraites, gesprekken en de speciale vergadering met bisschop Gabriel Malzaire.
Net als bij de communicanten waren ook de catecheselessen voor de vormelingen enkele maanden onderbroken. Ook hier alle lof voor de ouders en de verzorgers van de catecheselessen om ervoor te zorgen dat alle vormelingen goed voorbereid waren, inclusief het dragen van mond- en neusbedekking en het gebruik van hand sanitizer. Sociale en nieuwe media waren een wezenlijk onderdeel in het volgen van de lessen, het bereiken van de ouders en om de communicatie tussen ouders en de verzorgers van de catecheselessen te onderhouden.
Alle gebruikelijke handelingen voor het toedienen van het heilig vormsel werden uitgevoerd. Mgr. Gabriel Malzaire wees de gevormden erop dat ze vooraf hadden aangegeven waarin ze zich in het geloof wilden verdiepen. Hij zei voor ze te bidden dat ze zich kunnen houden aan die beloften, aangemoedigd en ondersteund door de kerkgemeenschap.

OMHOOG Jaargang 64, editie 33, 23 augustus 2020

Foto AEC Communications


Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: