Elke dag is een uitnodiging

Chequita Goedschalk –

Nieuwe kansen
Wat zijn we blij als we een uitnodiging krijgen voor een bigi yari of huwelijk. Vol verwachting lezen we wat er op de kaart staat. Om dan voorbereidingen te treffen naar die dag toe: feestkleding zoeken en kapsels uitproberen. Ook degene die de uitnodiging stuurt, heeft veel tijd en energie gestopt in het maken van de kaart, vooral de tekst die mensen moet aanspreken om op deze uitnodiging in te gaan. En dan nu hopen dat er niets tussenkomt om samen met de feestvierende een onvergetelijke dag te maken vol herinneringen.
Zo ook geeft God ons elke dag een uitnodiging om te leven, om nieuwe kansen te nemen, een dag die we kunnen maken met mooie of nare momenten, een dag vol vreugde of verdriet. Deze uitnodiging kunnen wij niet afslaan. Wanneer de nieuwe dag aanbreekt, betekent dat een uitnodiging voor jou om op te staan. God heeft je een nieuwe kans gegeven om wat te maken van jouw leven. Hij maakt je wakker, je mag opstaan en opnieuw beginnen. Grijp je deze kans of zeg je: vandaag niet, ik blijf liever lui liggen. En dan nog heb je de keuze om wat ervan te maken.

Liefde en waardering
Elke dag is een uitnodiging om goed te zijn voor jezelf, om jezelf op te bouwen, om deel uit te maken van het geheel, op te bouwen waar je bent gestopt de dag ervoor en verder te gaan, af te maken waaraan je bent begonnen. Doen we dat of zeggen we: nee, wat we nu hebben is goed.
Elke dag is een uitnodiging om jezelf te oefenen in waardering voor dit leven, in waardering voor je kunnen. Waardering die je geeft aan jezelf en vooral de waardering die je geeft aan anderen om zo beter te worden. Kijk niet naar anderen om de waardering te krijgen. Waardeer jezelf, geef jezelf complimenten om zo vertrouwen te hebben in jezelf.
Elke dag is een uitnodiging om je te verwonderen over zoveel goeds in anderen, over zoveel verlangen naar liefde. Liefde die je kan geven of krijgen. Liefde die je krijgt van God via de mensen om je heen. De liefde die je kan geven door alleen lachend naar iemand te kijken, door een handdruk, door behulpzaam te zijn. Liefde die ons uitnodigt om verder te leven en de mens te begrijpen.

Door God gegeven
Elke dag is een uitnodiging om tijd te nemen voor zorg, om aandachtig te leven. Aandachtig om je heen kijken wat komt en gaat. Aandachtig luisteren naar wat men te zeggen heeft over het leven van alle dag. Aandachtig luisteren naar de noden van de mens, maar ook naar jezelf en vooral kijken wat er te bieden valt en meer vooral kijken naar jezelf.
Elke dag is een dag om intenser te leven, om meer te horen dan gisteren. Intenser genieten van de natuur, van je medemens. Elke dag is een uitnodiging om elkaar te bemoedigen, om te bouwen aan een wereld vol liefde. Liefde begint in jezelf. Zonder moed kan je niet opbouwen en doorzetten. Moed putten uit liefde geeft je kracht om door te zetten.
Elke dag is een uitnodiging om zin te geven aan het leven. Leven krijgen we elke dag van onze Lieve Heer, het is ons gegeven. Elke dag je ogen open kunnen maken is het leven dat God je geeft. Neem deze uitnodiging aan. Wie op de uitnodiging ingaat zal steeds meer van het leven houden, ook al weet je dat je zult sterven.
Wie zich laat uitnodigen, leert over grenzen heen te zien. Blijf de uitnodiging aannemen die God je geeft elke dag opnieuw. Een uitnodiging om te horen, voelen, huilen, lopen, lachen en nog veel meer. Denk hierbij aan anderen die deze uitnodiging niet meer kunnen krijgen. Wees dankbaar voor deze uitnodiging.

Geloof in jezelf…..
en in de toekomst
en in al het wonderbaarlijke
dat het leven geven kan.
Hou je vast aan je droom
want die geeft je kracht
om je eigen weg te gaan,
om je eigen doel te vinden.
Laat je droom je voortdrijven
dan wordt het op een dag
de werkelijkheid.

OMHOOG Jaargang 64, editie 20, 24 mei 2020Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: