70 jaar in de echt verbonden: lobipasi no fara

Vincent Gordon –

Langst gehuwd echtpaar
Op zondag 16 februari jl. mochten Max en Theresia Wattien het feit herdenken dat zij 70 jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt. In een sfeervolle dankdienst thuis in de Bonaireweg bij oom Max en tant’ Theresia werd dit heuglijke feit gevierd. Kinderen, klein- en achterkleinkinderen, alsook andere familieleden, vrienden en kennissen waren allemaal aanwezig. Mgr. Karel Choennie, bisschop van Paramaribo, behoorde tot de genodigden, evenals Remie en Bianca Mohamedsaid, het nationaal koppel van stichting Marriage Encounter Suriname. Het echtpaar Max en Theresia Wattien was een week eerder op 9 februari aangekondigd in de dienst in de kathedrale basiliek in verband met World Marriage Day als het langst gehuwde paar dat door een parochie was gemeld en uitgenodigd.

Met alles erop en eraan
Parochianen van St.-Jozef Copieweg, St.-Antonius Lelydorp en OLV van Goede Raad in Welgedacht A waren ook gekomen naar Max en Theresia om het 70-jaar huwelijk te vieren. Pater Fransiskus Mistrianto CM ging voor in de dienst. De toepasselijke schriftlezing bracht lof aan de vrouw en de man die samen met elkaar het sacrament van het huwelijk ondanks alle tegenslagen in stand houden. Als overdenking op de evangelielezing mocht het jubilerend echtpaar onthullen hoe het begon. Oom Max was in zijn nopjes en vertelde met plezier en met instemmende smiles van tante Theresia hoe hij zijn schatje ontmoet heeft. Hij deed dat met alles erop en eraan tot hilariteit van de aanwezigen. Oom Max vertelde hoe hij op de fiets van de Costerstraat in Paramaribo naar Copieweg reed om zijn liefje, die in het meisjesinternaat aan de Copieweg verbleef, te ontmoeten. Voorwaar lobipasi no fara zoals de Surinaamse odo luidt.

Dankwoord en zegen
De oudste zoon haalde in zijn dankwoord de waarden en normen aan die de kinderen en kleinkinderen met de conservatieve opvoeding van hun ouders en grootouders hebben meegekregen. “We kregen discipline, maar leerden ook over eerlijkheid en de liefde voor God, zaken die voor de rest van ons leven van toepassing zijn.” Mgr. Choennie bedankte het echtpaar voor het voorbeeld dat door hen is gegeven met het trouw blijven aan dit sacrament van de katholieke kerk. Daarna mocht hij de zegen over hen uitspreken. Het was al met al een mooie viering van deze bijzondere dag, waarbij wij de Heer hebben geprezen en bedankt voor de genade die Hij aan dit koppel heeft geschonken.

OMHOOG Jaargang 64, 07, 23 februari 2020Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: