KCV-kerstviering voor kinderen

Door Marijke Karg –

Zaterdag 14 december was een prachtige, bijzondere dag. In het dienstencentrum van de KCV, de Katholieke Charismatische Vernieuwing, werd de geboorte van het kindje Jezus gevierd. Ongeveer 150 kinderen van Abrabroki waren aanwezig met hun ouders of begeleiders.

Initiatief
Een droom is waarheid geworden. In het hart van zuster Gerda Misidjang ontstond enkele jaren geleden de wens om kinderen die wonen in de omgeving van Abrabroki, waar het dienstencentrum gevestigd is, ter plekke te ontmoeten. Als coördinatrice van de KCV heeft zij – samen met de leiders en andere vrijwilligers van dit centrum – gewerkt aan het realiseren van deze wens. Sponsors werden benaderd en hebben gul gegeven; van alles en nog wat werd ingezameld en gedoneerd. Zelfs vanuit Nederland deed men mee aan dit project. En met succes. Om de buurtkinderen van onze r.-k. gemeenschap uit te nodigen, werd een huis-aan-huis actie gevoerd en werd een selectie gemaakt van de gezinnen die in aanmerking kwamen voor de kerstviering. Het ging voornamelijk om kinderen tussen 0 en 14 jaar. Zuster Sygna werd gevraagd een koor samen te stellen om op de grote dag op te treden. Het is haar prima gelukt deze taak goed uit te voeren, samen met de kindergebedsgroep Gods parel. Deze groep komt iedere zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur bijeen in het dienstencentrum om Jezus beter te leren kennen. De dansgroep van jongeren van de Fatimakerk had enkele prachtige dansen ingestudeerd. Natuurlijk was er ook gezorgd voor eten en drinken, en entertainment.

Activiteiten
Ceremoniemeester zuster Marabel heette iedereen welkom. Samen werden kerstliederen gezongen om het feest in te luiden. Uit volle borst klonk het ‘Oh denneboom’ en ‘Er is een kindeke geboren op aard’. De sfeer zat er goed in. In gele truitjes en met een mooie kroon op het hoofd trad het koor Gods parel op. Wat hebben deze kinderen toch goed hun best gedaan! Ze zongen diverse bekende kerstliedjes. Toen waren de dansers aan de beurt. In prachtige witte kleding voerden de jongeren (jongens en meisjes) van de Fatimakerk sierlijke dansen uit voor God de Heer en de aanwezigen mochten meegenieten. Daarna vertelde tante M een kerstverhaal. En toen was het tijd om samen te eten. Na het dankgebed kon iedereen genieten van een lekkere warme maaltijd. De kinderen verdienen een compliment voor het goed luisteren, het navolgen van de afspraken en het meehelpen wanneer het hun werd gevraagd.

Verrassingen
Plotseling stond daar de clown, met zijn oranje haardos en gekleed in rode clowskleren. Al gauw wist hij de kinderen aan het lachen en aan het dansen te brengen. Met zijn allen hadden ze de grootste pret, vooral bij de afvalrace en het spel land-water. En niet te vergeten de modeshow voor de meisjes: tien kinderen die hun showtalenten lieten zien op de denkbeeldige catwalk. Iedereen die had meegedaan aan de spelletjes kreeg een prijsje van de clown. Voor de kids was er ook een springkussen. De rijen bleven lang, zoveel belangstelling was er voor deze activiteit! Heerlijk, want op deze manier konden de kinderen hun energie kwijt. Iedereen die trek had in popcorn of een suikerspin kon die halen bij deze kraampjes. Wilde je grabbelen, dan kon dat. Er was een grabbelton voor de jongens en een voor de meisjes. En dan de lekkere taarten die werden aangesneden, nadat de kinderen ‘happy birthday, dear Jesus’ hadden gezongen.

Afsluiting
Na vier mooie, vreugdevolle uren werd het kerstfeest afgesloten met het geven van cadeautjes. De ouders, begeleiders en alle kinderen mochten van de kerstman en zijn assistente een cadeau in ontvangst nemen. De presentjes waren met zorg geselecteerd voor jongens en meisjes van 0 tot 14 jaar. Zelfs enkele iets oudere tieners werden niet vergeten. Dit eerste kerstfeest van de KCV zal zeker niet het laatste zijn in het dienstencentrum. Aan God alle eer dat deze dag succesvol, ordelijk en zonder incidenten is verlopen. Zelfs de regen is uitgebleven. De kinderen en jongeren die aanwezig waren, worden uitgenodigd mee te doen aan de jeugdbijeenkomsten iedere zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in het dienstencentrum.

OMHOOG Jaargang 63, editie 46, 22 december 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: