Muito obrigado, padre Gilson

Irene Fung A Loi –

Op zondag 6 oktober jl. vond in de kathedrale basiliek een enigszins emotionele eucharistieviering plaats. Het was een afscheidsviering in de reeks van verschillende vieringen in verschillende parochies in verband met het vertrek van pater Gilson da Silva terug naar Brazilië. Op 28 september was de afscheidsviering in de Maria Koningin van de Wereldparochie in Latour en een dag later in de Allerheiligste Verlosserparochie in Domburg. Een week later waren er afscheidsvieringen in de kathedrale basiliek en in OLV van Nazareth aan de Jozef Israelstraat.
In de kathedrale basiliek was het opmerkelijk. Pater Gilson kreeg een bankje om op te staan, omdat de preekstoel te hoog voor hem was. God heeft hem niet veel lengte gegeven, maar wel een groot en moedig hart. Want slechts de moedigen van hart durven hun vertrouwde omgeving te verlaten voor een vreemd land waar men een totaal andere taal spreekt. En zoals pater vertelde, had hij nog nooit eerder per vliegtuig gereisd. Dus was hij wat huiverig. Maar degenen die hun vertrouwen stellen in de Heer, laten zich steeds door Hem leiden.
Acht jaren geleden, op 18 augustus 2011, kwam pater Gilson op onze luchthaven aan, waar hij een uur lang werd vastgehouden door de douane vanwege een ‘Babylonische spraakverwarring’. Misschien heeft dit voorval hem aangespoord zich in te zetten de Nederlandse taal te leren, hetgeen hem aardig is gelukt. Hij werd daarbij geholpen door behulpzame mensen en door de jaren heen heeft hij heel wat vrienden gemaakt. Pater Gilson heeft zich heel verdienstelijk gemaakt in ons bisdom en heeft meegeholpen om enkele aspecten van de Braziliaanse geloofscultuur in ons land te introduceren.
Helaas moet hij nu terug. Wij zijn in het bijzonder dankbaar voor hetgeen hij heeft betekend voor parochie Domburg, waar hij vijf jaar als pastoor heeft gediend. Moge zijn toewijding aan Gods werk een voorbeeld zijn voor ons allen, maar vooral een inspiratie voor onze jongeren. Wij wensen hem genadevolle jaren in zijn volgende missie en dat hij God mag blijven dienen met al zijn liefde en talenten. Muito obrigado, padre Gilson. Deus abençoe e boa sorte no Brasil.

OMHOOG Jaargang 63, editie 36, 13 oktober 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: