Parochie Noord: kruiken vullen

Joan Grauwde –

De parochiecatechese 2018/2019 in Parochie Noord is afgesloten met een evaluatievergadering op 10 juli jl. waarbij aanwezig waren de catecheten en de paters Kumar en Jan. We hebben gekeken naar zes kruiken die staan voor de parochiegemeenschap, de liturgie, de catechistenploeg, het gezin, de catechese en nog andere zaken.
De leidsters hebben hun mening naar voren gebracht over wat ze denken van de verschillende kruiken. Er is gesproken over een nauwer contact tussen de parochiegemeenschap en de catechese. De vieringen waren allemaal heel plechtig en ordelijk. De bijeenkomsten van de catecheten zijn heel belangrijk. We hebben ons ook afgevraagd hoe het contact met het gezin was en hoe dat eventueel versterkt kan worden.
De catechesegroepjes zijn over het algemeen leuke groepjes, waarin de kinderen goed met elkaar omgaan. De opkomst bij de lessen is goed te noemen, maar bij sommige kinderen is het kerkbezoek onvoldoende. Bij de lege kruik is er vooral stilgestaan bij het materiaal, met name bij de boekjes die gebruikt worden. Vervolgens is er gekeken naar de taken van de catecheet, de paters en de verantwoordelijke. Het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van een oorkonde aan de catecheten als dank voor hun inzet. De avond werd heel prettig afgesloten met een hapje en een drankje.

OMHOOG Jaargang 63, editie 27, 21 juli 2019Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: