Overste redemptoristen regio Suriname op bezoek

Ronaldo de Faria –

“Dit draag ik jullie op: dat je elkaar liefhebt!”(Jo 15,9-17)

De overste van de redemptoristen regio Suriname, pater Roque Silva Alves, heeft van 9 t/m 12 mei een bezoek gebracht aan zijn medebroeders in Paramaribo. Pater Roque is ook de president van de Unie van de Redemptoristen in Brazilië (URB). Gedurende de dagen van zijn bezoek hebben de redemptoristen samen met pater Roque gesprekken gevoerd en bezinning gehouden over de actuele situatie van hun missie in Suriname. In het bijzonder hebben ze aandacht geschonken aan zalige Petrus Donders en zijn voorbeeld als missionaris. De intentie is dat ze steeds meer naar mogelijkheden zoeken om de devotie aan onze Peerke te promoten, niet alleen in Suriname maar ook in Brazilië. De bezinning heeft hen bemoedigd om door te gaan met de evangelisatie. Zeer enthousiast over de missie in Suriname, wilde pater Roque ook de parochies waarin de redemptoristen werken, bezoeken. Er was ook tijd vrijgemaakt voor een vruchtbaar gesprek met de vicaris-generaal, pater Esteban Kross, waarin de overste de toezegging deed de missie van de redemptoristen in Suriname door te zetten en alles te willen doen om de communiteit in Suriname te versterken. “Met het broederlijke bezoek van onze superieure overste, voelen we ons vurig om de overvloedige verlossing van de Heer met creativiteit, liefde en geloof te blijven getuigen,” zegt pater Ricardo van de parochie Maria Koningin van de Wereld. “Onze hoop en gevoeligheid willen wij delen met de meest verlaten van onze tijd en land en van elkaar houden.”

OMHOOG Jaargang 63, editie 19, 26 mei 2019Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: