Bezinningsdag jongeren Parochie Noord

Nadirah Baldewsingh –

Parochie Noord organiseerde een bezinningsdag voor jongeren met het thema ‘sacrament van verzoening’. De bezinningsdag was een moment voor de jongeren om te terug te kijken op hoe de veertigdagentijd voor hun is verlopen vanaf Aswoensdag. Tegelijkertijd was het een gelegenheid om hun te motiveren er de komende weken nog beter hiermee doorgaan. Het mooie van het moment is dat wij met z’n allen weten wat de vastenperiode voor ons katholieken betekent, namelijk de band tussen God en onszelf versterken. Dit kan op verschillende manieren bereikt worden: de medemens helpen, vriendelijker en geduldiger zijn, opofferingen, regelmatig tijd maken voor de Heer en nog zoveel meer.
De manier waarom de dag ingedeeld was en de wijze waarop het thema behandeld werd, was prettig en spontaan. Tot slot hebben de jongeren ook mogen leren over boetedoening. Op een vel papier werd een kruis afgewerkt door daarop de goede handelingen op te schrijven en op de rest van het papieren de minder goede handelingen. De priester bad “ik ontsla je van al jouw zonden, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen.” Op deze wijze hebben ze ervaren wat boetedoening en vergeving van zonden inhoudt.

Jaargang 63, editie 12, 7 april 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: