Bijzondere bedevaart tijdens Pinksterweekend

door Stichting Devotie Petrus Donders –

Verjaardag zaligverklaring
Tot onze bijzondere bedevaarten rekenen we ook die welke wij jaarlijks organiseren rond de herdenking/viering van de verjaardag van de zaligverklaring van onze Petrus Donders. Paus Johannes Paulus ll verrichtte deze bijzondere handeling op zondag 23 mei 1982 in Rome.
Op zaterdag 19 mei hadden wij dan ook – als voorloper op woensdag 23 mei – deze bijzondere bedevaart met een recordaantal deelnemers van ruim 100. Na het reisgebed, de mededelingen en de groepsfoto op het achterbordes van de kanselarij vertrokken wij rond 7 uur in de ochtend in vijf grote bussen richting Coppenamepunt; van hieruit werden wij veilig en vlot in vier rivierboten richting Batavia vervoerd.
Tot het grote gezelschap behoorden Mgr. Karel Choennie, de priester redemptoristen pater Gilson da Silva, pater Rudolf Croon, pater Ricardo Geraldo de Carvalho, frater redemptorist Josivan Severino da Silva, onze bedevaartpastoor pater Martin Noordermeer, diaken Guillaume Karsters, vele parochianen van de diverse parochies uit Paramaribo en omgeving, een religieuze van de St.-Agneskerk Amsterdam (tijdelijk in ons land op oriëntatie en voor dienstbaarheid) en overige belangstellenden voor Zalige Petrus Donders en voor Batavia.

Veel regen, toch mooie dag
Vanwege de regen moesten wij deze keer – voor het eerst – de kruisweg vanaf statie 8 (tot en met statie 13) verder in de kerk vieren. Mgr. Karel ging voor in de eucharistieviering bijgestaan door vier priesters en een diaken. Diaken Guillaume hield een goede en inspirerende overdenking over het thema van het evangelie: Gij zult de Heer uw God beminnen en uw naaste als uzelf.
Bij de tientallen intenties voor genezing van zieken en voor het welzijn van allen hebben wij ook gebeden voor onze Mgr. Karel voor een goede afloop – en een voorspoedig herstel – van een behandeling die hij in de week van 21 mei zal ondergaan in het ziekenhuis. Aan het eind van de dienst in de kerk heeft een achttal bedevaartgangers een extra zegen ontvangen van de bisschop, de overige voorgangers en de aanwezigen.
Bij statie nummer 14 eindigde deze bijzondere bedevaart – met kruisweg- en eucharistieviering – in het kader van de herdenking van dag van zaligverklaring van Petrus Donders. Dank aan alle deelnemers aan deze bedevaart – monseigneur, geestelijken, pelgrims, medewerkers en overige personen – voor hun bijdrage tot het welslagen van deze mooie dag. De volgende bedevaart zal plaatsvinden op zaterdag 30 juni a.s. Volg de bekendmakingen.

Reacties
Mooie plaats; we komen voor het eerst.
Is veranderd: we komen na jaren. Waren toen nog houten kruiswegstaties.
Veel werk te verzetten; sterkte aan de stichting.
Dank voor jullie inzet; voor jullie goede werken zal ik een maandelijkse geldelijke bijdrage doen, gaarne ontvangen wij jullie bankrekeningnummer.
Was een prachtige viering met Mgr. Karel, vier priesters en een diaken, voor zover ik het weet is dit de eerste keer op Batavia een H. Mis met zoveel celebranten. Ook de (rijke) zegen met wijwater – voor allen in de kerk – door Mgr.
Komen tot rust en bezinning met zo’n bedevaart, de moeite waard.
Begrijpelijk dat door de regens het onderhoud van het terrein niet optimaal is gedaan.

OMHOOG Jaargang 62, editie 22, 03 juni 2018Categorieën:geloof en leven, petrus donders

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: