Gezondheidsbeurs St.-Alfonsus

Door Cheryl Jacott-Daal –

Excursie voor vormelingen
Met het doel om financiële middelen te verzamelen voor een excursie van jongeren die hun vormsel moeten afleggen, werd er op zondag 6 mei na de kerkdienst een gezondheidsbeurs gehouden op het terrein van De Mantel aan de Verlengde Keizerstraat. De beurs is georganiseerd door de catechese werkgroep van de St.-Alfonsuskerk in samenwerking met de ouders van de jeugdigen die zich voorbereiden op het vormsel.
Op de gezondheidsbeurs waren er verschillende informatiestands waar men terecht kon voor educatieve en gezondheidsvoorlichting. De kerkgangers en de bezoekers van de beurs maakten daar gretig gebruik van. Bij de stand van het BOG werd er voorlichting gegeven over handhygiëne. Verder was er informatie beschikbaar over zwangerschap, bloeddruk en gevaarlijke muskieten.

Gymoefening in kerkkleding
De dames van de Medische Zending hebben hun informatie toegespitst op gevaarlijke muskieten en de gevolgen van kwikvervuiling in het binnenland. Een fysiotherapeut deed enkele oefeningen met de bezoekers om een gezond lichaam te bevorderen. De stand waar men terecht kon voor prik -en bloeddruk was ook druk bezocht. Er was ook een zeer getalenteerde blinde masseur op de beurs. De bezoekers genoten zichtbaar van de relaxmassage. Sommige sloten zelfs hun ogen tijdens de massage.
Aan de aanwezigen werd ook gevraagd om mee te doen met gymoefeningen. Daar waren ze een beetje terughoudend. Zij vroegen zich af hoe dat zou lukken met hun kerkkleding. De oefeningen lukten prima, want er werden eenvoudige oefeningen gedaan. De boodschap was krachtig: bewegen helpt goed tegen overgewicht. Kleine gymoefeningen zijn goed. Maar het moet niet hierbij blijven.

Gezonde snacks en smoothies
Er waren diverse gezonde snacks te koop. Interessant was een snack genaamd vogelnestje. Deze snack bestaat uit getoost brood in een speciale vorm gevuld met salade. Het was heel lekker en gauw uitverkocht. Een van de bezoekers vertelde dat zij ook een roostervormige cassavefrietjesvariant kent van het vogelnestje. Op het rooster wordt dan een gekookt ei geplaatst, waardoor het echt lijkt op een nest.
Verder waren er verse smoothies verkrijgbaar. Velen stonden in een lange rij om een van de gezonde smoothies te kopen voor slechts zeven SRD. De smoothieliefhebbers mochten zelf de gewenste fruitsamenstelling aangeven. De fruitsoorten waaruit zij konden kiezen waren onder andere watermeloen, ananas, bacove, papaja en kiwi.
Er werden ook diverse lekkere soepen te koop aangeboden, die gretig werden verkocht, misschien zodat men voor die zondag niet meer hoefde te koken. Een medewerker van een stand vond het jammer dat zij onvoldoende geld had meegenomen. Ze wist niet dat er lekkernijen verkrijgbaar zouden zijn op de beurs.

Geslaagd en tevreden
Er was ook een interne loterij. Degene die een lot had getrokken waarop gefeliciteerd stond, werd mooi opgemaakt door een visagiste. Een 74-jarige mevrouw won de prijs. Zij was bijzonder tevreden over de wijze waarop zij was opgemaakt. De make-up was niet opvallend en het zag er heel natuurlijk uit. Nadat zij was opgemaakt vertelde zij heel enthousiast dat zij haar huwelijksdag herdacht. Het winnende lot had zij van een andere bezoeker van de beurs, een jongen, gekregen. Zij keek daarom uit naar de jongen die haar geluk had gebracht om hem te bedanken. De visagiste is tevens kapster en heeft ook voorlichting gegeven over producten voor natuurlijk en gezond haar.
Het is een geslaagde activiteit geworden en het heeft tevens de familieband met de parochianen verbeterd. De werkgroep blikt heel tevreden terug op de activiteit, al had zij toch meer buitenstaanders verwacht. In de toekomst zal er meer promotie worden gemaakt voor de beurs via radio en tv.

OMHOOG Jaargang 62, editie 21, 27 mei 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: