Mgr. Choennie zegent wa karanatalè in Hollandse Kamp

Door Melvin Mackintosh –

Op paasmaandag 2 april 2018 zegende Mgr. Karel Choennie de nieuwe begraafplaats in het inheemse dorp Hollandse Kamp. Hij deed dat op uitnodiging van het dorpsbestuur. De aanwezigen tijdens de korte plechtigheid waren blij dat de bisschop gehoor gegeven heeft aan het verzoek en dat wa karatanalè (onze begraafplaats) is gerealiseerd.
Het dorpsbestuur onder leiding van kapitein Theo Jubitana heeft hiermee een wens van de Arowakse inheemse gemeenschap in vervulling doen gaan. Tot nu toe moest de gemeenschap voor de begrafenis van hun geliefden gebruikmaken van de begraafplaats in Witsanti.
Kapitein Theo vertelt dat in verschillende dorpsvergaderingen hierover breedvoerig gesproken is door de gemeenschap. Toen Mgr. Choennie op oudejaarsdag 2017 een spontaan bezoek gebracht had aan het dorp heeft kapitein Theo gelijk het onderwerp ter sprake gebracht.
Met de bisschop is toen ook gesproken over het opzetten van een kerkgebouw in het dorp. De catechist van Hollandse Kamp verzorgt diensten in de open recreatiezaal die ook gebruikt wordt voor dorpsvergaderingen en feesten. Met hoogtijdagen moet deze geloofsgemeenschap naar de vieringen in de Maria ten Hemelopneming parochie in Witsanti. Hollandse Kamp is het Arowakse dorp achter de J.A. Pengel internationale luchthaven.

OMHOOG Jaargang 62, editie 16, 22 april 2018

A3-Mgr. Choennie zegent begraafplaats-afb2-16-2204Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: