Uitreiking certificaten training Verlies en Rouwverwerking

Claudia Tjon Kiem Sang –

Training Verlies en Rouwverwerking
Op 24 januari vond in de trainingszaal van de Dienst voor Geloof, Cultuur en Communicatie (DGCC) de uitreiking plaats van certificaten aan vier deelnemers van de training Verlies en Rouw binnen het pastoraat. Bij wijze van pilot werd deze training in oktober en november van het vorig jaar gehouden voor enkele personen binnen het bisdom die in het pastoraat te maken krijgen met rouwverwerking.
De training werd verzorgd door drs. Karan Gokoel, psycholoog verbonden aan het ’s Lands Hospitaal en gespecialiseerd in rouwverwerking, en zuster Hellen Wesenhagen-Doerga, maatschappelijk werkster bij het ’s Lands Hospitaal en coördinator van een lotgenotensupportgroep aldaar. Deze supportgroep is speciaal voor ouders die een kind hebben verloren voor, tijdens of na de bevalling.

Pilotproject
Aan de training werd ook medewerking verleend door de heer Rawie Sewnath, geestelijk hulpverlener in Nederland en pater Jan Verboogen die rouwverwerking vanuit het geloof belichtten.
Er deden 5 personen mee aan de training waarvan 4 deze succesvol hebben afgerond en er een certificaat voor kregen. Allen hebben de training als zeer waardevol en leerrijk ervaren en staan open voor verdere verdieping en begeleiding in dit speciale pastoraat.
Het is de bedoeling om met dokter Gokoel en zuster Wesenhagen verder samen te werken aan de training en opleiding van pastorale werkers die zich willen specialiseren in verlies- en rouwverwerking.
De deelnemers zullen ook betrokken worden bij het opstarten van supportgroepen binnen de parochies. Van hieruit onze dank aan de trainers voor hun pro Deo bijdrage aan dit project.

OMHOOG Jaargang 62, editie 13, 01 april 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: