St. Stephanusschool 70 jaar

Persbericht St. Stephanusschool – 

Bigi jari
Op dinsdag 23 januari 2018 bestaat de St. Stephanusschool 70 jaar. Bij de viering van deze bigi jari is het gebouw helemaal gerenoveerd en wordt weer als nieuw opgeleverd. Op die dag is er op school een feestprogramma met kinderen, medewerkers, oud-leerlingen en ouders. De avond ervoor zal er in de St. Rosakerk een dankdienst zijn.
De school was nog in aanbouw toen het in november 1947 van start ging. Toen monseigneur Stephanus Kuijpers op 23 januari 1948 de officiële opening verrichtte, was de bouw niet voltooid, maar de krant, ‘de Surinamer’ uit die tijd meldde: ‘Van al onze scholen schijnt dit het degelijkste bouwwerk’.

Renovatie
Het gebouw was de laatste jaren geheel vervallen. Oud-leerlingen, leraren en ouders vormden vorig jaar een commissie om de school bij het 70 jarig bestaan helemaal te renoveren. Dat is gelukt. Het gebouw en alle voorzieningen zoals toiletten en omheiningen zijn grondig hersteld, waarna er een complete schilderbeurt is gegeven: de school is weer als nieuw.
De renovatie heeft SRD 425.000 gekost en is bekostigd uit fundraising en donaties. Veel donaties zijn in materialen en arbeid geschonken en zijn niet in dit bedrag opgenomen. Een substantiële bijdrage werd ontvangen van de Stichting Staatsolie Foundation for Community Development. Maar elke bijdrage, groot of klein was waardevol, en heeft het doel helpen bereiken.

Degelijke mensen
In de 70 jaren zijn er ongeveer 3.000 leerlingen op de St. Stephanusschool ingeschreven geweest. Veel bekende en gerespecteerde namen komen hier vandaan: van ondernemers, internationale artiesten, grote media-namen, medische specialisten, wetenschappers tot bankdirecteuren en ministers. De oud leerlingen zijn van mening dat hun school niet zozeer heeft gezorgd voor bekende, maar op de eerste plaats voor degelijke mensen.
Op dinsdagmorgen zal bisschop Karel Choennie de gerenoveerde school inzegenen en er zullen toespraken zijn. In het informele gedeelte zijn er traktaties voor de kinderen en de gasten. En er zal een Chinese drakendans zijn.

OMHOOG Jaargang 62, editie 03, 21 januari 2018

Foto’s van de renovatie St. StephanusschoolCategorieën:geloof en leven, persbericht

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: