Petrus Donders, discipel en missionaris van Jezus Christus

Feest en triduüm
Volgende week wordt door de Redemptoristen in Suriname een triduüm gehouden ter verering van de Zalige Petrus Donders. Een triduüm is een driedaagse periode van gebed en bezinning. Het thema van dit triduüm is ‘Petrus Donders, discipel en missionaris van Jezus Christus’. Op 11 en 12 januari om 19:00 uur zal er in de kathedrale basiliek een heilige mis zijn en op zaterdag 13 januari een bedevaart naar Batavia. De 14de, zondag dus, de sterf- en naamdag van Petrus Donders, zal alles feestelijk worden afgesloten in de kathedrale basiliek met een plechtige Eucharistieviering, eveneens om 19:00 uur.

Bedevaart
De bedevaart naar Batavia zal een bezinningsdag zijn met een Eucharistieviering. Er zal tijdens de bedevaart ook gelegenheid zijn voor het sacrament van biecht, om op spreekuur te gaan bij een priester alsook om speciale zegen te vragen op voorspraak van Zalige Petrus Donders. Het vertrek vanuit Paramaribo voor de bedevaart op zaterdag 13 januari is om 06:30 uur vanuit het plein bij Radio Immanuel en de verwachte terugkomst is tussen 15:30 en 16:00 uur.

UPDATE

Bovengenoemde bedevaart op 13 januari aanstaande wordt georganiseerd door de Redemptoristen in Suriname. Pater Gilson da Silva is voor deze bedevaart de coördinator.

Op zondag 14 januari is er nog een bedevaart, welke georganiseerd wordt door Stichting Devotie Petrus Donders. Aanmelding voor deze bedevaart en informatie hieromtrent via Anaula Nature Resort Office, Wagenwegstraat 24, telefoon 520464 van maandag tot en met vrijdag van 08:00 – 14:00 uur.

door Melvin Mackintosh

OMHOOG Jaargang 62, editie 01, 07 januari 2018Categorieën:geloof en leven, petrus donders

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: