Kerstfeest zieken- en bejaardenzorg Parochie Noord

‘Licht zijn en verlicht worden’
Ongeveer 150 personen, mobiele senioren en zieken uit parochie Noord, waren aanwezig op Tweede Kerstdag 2017, op een kerstviering speciaal voor hun georganiseerd door de groep zieken- en bejaardenzorg van Parochie Noord. Vooraf aan het feest in de parochiezaal, was er een Eucharistieviering in de Heilige Driekoningenkerk. Deze Eucharistieviering was helemaal op de gasten en op dit kerstfeest afgestemd, waarin de celebrant benadrukte dat het goede nieuws van Kerstmis is “dat God niet ver is en dat Hij zijn tent heeft opgeslagen temidden van ons – in en door Jezus van Nazaret om licht te zijn voor deze wereld – en dat ieder mens verlicht kan worden.”
Na de Eucharistieviering ging iedereen naar de parochiezaal. “Het was geen kerstdiner, maar een heel gezellig samenzijn met snacks, drinks en een warme maaltijd,” vertelde Anne van Exel. “We zorgen er ook altijd voor dat onze gasten de benen een beetje kunnen losgooien.” Twee jonge heren, pas afgestudeerd aan het conservatorium, deden de muzikale begeleiding. Anne gaf aan dat er ook een samenzang was en een interne loterij met een voedselpakket, twee prachtige kerstbomen en een kerstplant als prijs.

‘Zij horen erbij’
“We hebben veel te danken aan sponsors,” zei Anne. De voorbereidingen, het samenstellen van het programma, het zoeken van sponsors, het maken van de lijst van genodigden, zijn sinds oktober gestart en gaandeweg kreeg het vastere vorm. “Er kwam ook een feestcommissie en meer vrijwilligers, om te helpen.” Mede dankzij de sponsors kregen de 150 aanwezige genodigden een gevuld kadotasje mee. Nog eens 50 personen, die niet aanwezig waren of konden zijn, kregen hun presentje thuis bezorgd.
Dit kerstfeest wordt jaarlijks georganiseerd, zei Anne. “Hiermee willen wij de senioren en zieken laten weten dat zij erbij horen, dat we er voor ze zijn.” De celebrant hoopte dat de senioren en zieken gevonden hebben wat ze zochten: wat warmte, bezieling en bemoediging van de kant van God. Hij dankte een ieder die meegewerkt en geholpen hebben dit kerstfeest te organiseren en de sponsors die hebben bijgedragen tot het succes. “God vraagt ons om een spiegel te zijn van Zijn liefde. Ongetwijfeld hebben wij met dit kerstfeest voor de mobiele senioren en zieken dat kunnen zijn, de spiegel van Gods liefde.”

Door pater Kumar Irudayasamy SDS

OMHOOG Jaargang 62, editie 01, 07 januari 2018Categorieën:geloof en leven, parochieberichten, verslag

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: