School of Music & Liturgy van start

door Albert Arens 

Lesprogramma
Op zaterdag  13 januari 2018 wordt een aanvang gemaakt met de School of Music & Liturgy. Dit programma wordt gestart dankzij de Bisschoppelijke Jaaractie 2017. De School of Music & Liturgy is een lesprogramma waarmee jongeren en vrijwilligers in de parochie muziekles en andere ondersteuning wordt aangeboden voor vernieuwing en inspiratie in de muziek & liturgie.

De School of Music & Liturgy is een lesprogramma, eens per twee weken op zaterdagochtend, op het Bisdomerf. Het programma is gericht op jongeren en vrijwilligers in de parochies. Deelnemers krijgen les van de beste musici van Suriname. Dit bestaat uit zangtechniek, bandcoaching, compositie, koordirectie, keyboard en andere instrumenten.

Doelen
Het lesprogramma start op 13 januari en loopt door tot eind augustus. Dan is er een afsluitende driedaagse bijeenkomst met presentaties en het uitdelen van certificaten waarop de vaardigheden staan vermeld die je hebt bereikt.
In totaal zijn er 16 lesdagen.
Doelen:
-Bands, voorzangers, koren en ensembles te ondersteunen, stimuleren en training te bieden;
-Samen nieuwe repertoire ontwikkelen dat past bij Suriname en bij inspirerende liturgie;
-Betrokkenheid van jongeren te vergroten;
-Training bieden op andere onderdelen als voorlezen, dans, liturgische banners maken, etc.;
-Een beweging van enthousiasme, vertrouwen en samenwerking op gang te brengen.

Startweekend
In het weekend van 13-14 januari zal de School of Music & Liturgy officieel van start gaan. Jongeren uit de parochies die met muziek bezig zijn in de parochies worden uitgenodigd hieraan deel te nemen. Het programma is zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 15.00 uur.
In dit startweekend kunnen de deelnemers kennismaken met de leiders van de workshop en is er een korte auditie voor iedereen om je talent en vaardigheden te testen. Ook krijgt iedereen les op alle onderdelen, als start van het programma. Speciale gast is de componist broeder Paschal Jordan van Trinidad.

Aanmelding en kosten
Deelname staat vrij voor alle jonge mensen die actief met muziek in de parochie zijn en meer willen leren en ontwikkelen. De deelnemers krijgen 4 tot 5 uren les per zaterdag. De aanmelding kan direct naar de Dienst GCC van het Bisdom of via de contactpersoon in je parochie. Inschrijven kan tot uiterlijk 10 januari 2018.
De inschrijvingskosten voor de hele training bedraagt SRD 30,- . Dit kan op zaterdag 13 januari contact worden voldaan. Van de deelnemers wordt een eigen lesbijdrage gevraagd van SRD 15,- per lesuur.
Het Bisdom draagt bij in de kosten vanuit de jaaractie in reiskosten, instrumenten, lesmaterialen, voorzieningen en overhead.Categorieën:BISDOM, liturgie

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: