Kinderdag St. Jozefparochie Copieweg

Programma
Op zaterdag 2 december jl. heeft de St. Jozefparochie een kinderdag georganiseerd. Om half zeven ‘s morgens kwamen de jongeren, de vrijwilligers voor de keuken en anderen om alles gereed te hebben voordat de kinderen kwamen. De dag begon met gebed, lofprijzing en daarna gezamenlijk ontbijt. Twee uren later vond de registratie van de kinderen plaats. De kinderen werden in groepen verdeeld. Er hebben uiteindelijk 41 kinderen meegedaan aan deze kinderdag. De kinderen varieerden in de leeftijd 4 tot en met 13jaar.
Om tien uur startte de brandweer van Post Onverdacht met een voorlichtingssessie en daarna mochten de kinderen de brandweerwagen van binnen en buiten bekijken. De kinderen werden helemaal enthousiast toen er een demonstratie werd gegeven met de waterslang. Enkelen gingen spontaan in en onder de waterstraal staan. Na een gezamenlijke foto met de brandweer was het tijd voor de volgende activiteit op het programma: sport en spel.
Tijdens de sportactiviteiten moesten de kinderen tegen elkaar uitkomen. Een groep jongeren van de kerk die als groepsleiders waren aangesteld hebben de spelletjes samen voorbereid. De spelletjes waren onder andere, fles vullen, touwtrekken en zakspringen. Verder was er ook een “liturgisch spel” bedacht: foto’s van liturgische voorwerpen en andere objecten van de kerk werden opgehangen aan bomen. De kinderen moesten dan bij elke foto de juiste benaming opschrijven en konden hiermee punten vergaren. Zo werd ook hun kennis over liturgische voorwerpen en objecten vergroot. Na sport en spel mochten de kinderen per groep hun energie kwijt op het springkussen. Om 1 uur in de middag hadden wij een gezamenlijke lunch en daarna de bekendmaking van de groep die de meeste punten had vergaard.

Plan
In september besloot de parochieraad om een kinderdag te houden voor de kinderen die verbonden zijn aan de St. Jozef parochie. Natasha Samijo, parochiaan, die vanwege haar werk veel ervaring heeft met het organiseren van evenementen voor kinderen, werd gevraagd om de kinderdag te coördineren. Tijdens de parochieraadsvergadering in oktober presenteerde Natasha haar plan en de daarbij behorende begroting. Het plan en de begroting werden daarna gedeeld met de parochianen bij de volgende dienst en via de “parochie-app”.
Er kwamen toezeggingen binnen van verschillende parochianen die het op zich namen om voor drank, ontbijt, lunch, snacks en snoepzakjes te zorgen. Van de Blauwe Zusters en andere parochianen kreeg de organisatie speelgoed voor de kinderen. Enkele parochianen hadden ook aangeboden kinderen op te halen die ver wonen en waarvan het moeilijk was voor de ouders om voor vervoer te zorgen.
Bovendien mochten wij gratis gebruik maken van de faciliteiten van “Soccer Court” aan de Palissadeweg, een sportveld met kunstgrasmat van de familie Sokromo. Het sportveld grenst aan een stuk terrein met een ramboetan aanplant die toebehoort aan een andere parochiaan. Van deze parochiaan kregen wij toestemming om gebruik te maken van deze schaduwrijke plek op zo een zonnige dag.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tevreden en dankbaar
Sommige parochianen hebben een financiële bijdrage geleverd en daarmee konden de kosten gedekt worden voor het springkussen, de presentjes, het verpakkingsmateriaal en andere benodigheden. Wij mogen als parochiegemeenschap van Copieweg erg trots zijn. De kas waarmee gestart werd, was nul Surinaamse dollars. Aan het eind was de kinderdag volledig gefinancierd door parochianen.
De organisatie en de groepsleiders waren heel creatief, flexibel en speelden goed in op onverwachte wijzigingen in het programma. De kinderen waren sportief en enthousiast. Ze hebben zich geamuseerd. Met blijde gezichten en heel tevreden zijn zij huiswaarts teruggegaan. De organisatie concludeert een welgeslaagde dag en dankt God daarvoor.

Gwendolyn MoestroCategorieën:verslag

Tags: , , ,

2 replies

 1. Beste mensen,

  De digitale Omhoog heb ik 5 keer in mijn mailbox ontvangen

  Dat wilde ik jullie even laten weten

  Een keer is voldoende

  Met vriendelijke groet,

  Paul spapens

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: