Viering 95 jaar St. Margaretaschool

Geef Christus Liefde door

Op dinsdag 7 november 2017, de verjaardag van de St. Margaretaschool zelf, werd de dag geopend met een dankdienst in de Heilige Driekoningenparochie naast de school. Het thema “Geef Christus Liefde door”, werd middels zang en voordrachten van leerlingen en leerkrachten gedeeld met de aanwezigen. Het was een feestelijke viering die werd opgeluisterd met het schoolkoor en de combo o.l.v. juf Rea Doorson.
De leerkrachten en de leerlingen hebben de dienstverlenende richtingen, Facilitaire Dienstverlening en Mode Creatie en Commercie, die op de St. Margaretaschool verzorgd worden, goed tot uiting gebracht. Alle gebak en snacks, de versiering/aankleding, de bedankjes zijn door hen verzorgd.61-003a-19112017-43-A3-Viering 95 jaar St Margaretaschool

Feestprogramma
Het 95-jarig bestaan van de St. Margaretaschool is uitgegooid in een feestjaar. Het is de bedoeling dat dit heuglijk feit een heel jaar wordt gevierd. “Geef Christus Liefde door” is ook het jaarthema van de school. De schoolleiding en het team van de St. Margaretaschool hebben een feestcommissie in het leven geroepen, die in het kader van deze mijlpaal een feestprogramma heeft samengesteld. Dit feestprogramma zal deels samen met de St. Willibrordusschool worden afgewerkt. De St. Willibrordusschool heeft namelijk ook haar 95-jarig bestaan gevierd op dinsdag 7 november 2017.
Het feestprogramma startte met een schoolsportdag, zes-kamp, slagbal- en voetbalwedstrijden waren op vrijdag 11 augustus 2017, een workshop met als thema “De aanpak van kinderen met leer- en gedragsproblemen” werd gehouden op donderdag 27 juli 2017 en op vrijdag 3 november 2017 nog een workshop met als thema “De leerstijlen van Vermunt”.
Op het feestprogramma staan nog gepland een Speurtocht in februari 2018, een moederdag project in mei 2018, een cook-out in juni 2018 en ter afsluiting van dit feestjaar nog een schoolsportdag in juli 2018.

VIP’s
De Consulent Inspekteurs van het RKBO waren vertegenwoordigd in de persoon van de heer Dwight Zwennicker. Ook mevrouw Gerda Misidjang van Dienst GCC mochten we verwelkomen. Onder de gasten bevonden zich verder gepensioneerde leerkrachten en oud leerlingen van de St Margaretaschool. Ook leerlingen van het eerste uur die nu in de 80 zijn waren aanwezig op deze bijzondere dag. Voor sommigen van hen was het een geweldige eer, gezien hun leeftijd, de viering van 95-jaar St. Margaretaschool te mogen meemaken. De school heeft voor dit heuglijk feit veel gesponserd gekregen, ook het Politiekapel onder leiding van de heer Koulen die de school een magnifieke afsluiting van deze speciale dag heeft bezorgd.

Door mevrouw Florence Gemert-Ethard
Jaargang 61, editie 43, 19 november 2017Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: