Contact met Congregation of the Mother of Carmel

De bisschop is al enige tijd in contact met de Congregation of the Mother of Carmel, dat is de Indiase Provincie van de Congregatie van de Karmelietessen in Kerala, India. Het contact met deze congregatie kwam tot stand via een studiegenoot van de bisschop, die nu hulpbisschop is in een van de bisdommen in India. In dit contact heeft de bisschop de Karmelietessen uitgenodigd om naar Suriname te komen en zich hier te oriënteren, met natuurlijk als doel de mogelijkheid te bekijken van het vestigen van een communiteit of meerdere communiteiten in Suriname.

De zusters van deze provincie zijn op dit moment verspreid over vier continenten (Azië, Afrika, Noord Amerika en Europa), verdeeld in 24 provincies en 4 regio’s, met een totaal van 6,123 geprofeste en 347 tijdelijk geprofeste leden.

Deze zusters zijn betrokken in verschillende apostolaten zoals geloofsverdieping, onderwijs, gezondheidszorg, en andere welzijnsprogramma’s. Het CMC publiceert haar eigen boeken en tijdschriften gericht op gezinnen, vrouwen en kinderen. Ze heeft ook een eigen YouTube-kanaal.

Een delegatie van deze zusters wordt binnenkort in ons land verwacht voor een eerste bezoek. Indien het zover komt dat zij een communiteit in ons land vestigen, zal dit de eerste communiteit zijn in zowel de Caribbean als Zuid Amerika.



Categorieën:BISDOM, geloof en leven

Tags: , , ,

1 replies

  1. als ze besluiten te blijven zal hun inzet een meerwaarde zijn in het Katholiek onderwijs waarbij onze kinderen weer onderricht zullen worden in het ons geloof én zo hun geloofsbeleving tot bloei komt .

    Like

Plaats een reactie