CAST 2021 van start gegaan

Melvin Mackintosh –

Het project CAST (Communication for the Antilles Specialist Training), een uitgebreid trainingsprogramma over communicatie, is op zaterdag 16 januari jl. van start gegaan met een oriëntatiesessie. In totaal nemen 28 deelnemers deel aan de oriëntatie, afkomstig uit (aarts-) bisdommen van de Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC): het bisdom Willemstad, Curaçao; St. George’s-in-Grenada; Roseau, Dominica; St. John’s-Basseterre, Antigua en Barbuda; Belize City en Belmopan, Belize; het aartsbisdom Castries, St. Lucia; en Nassau, de Bahama’s.

CAST duurt drie jaar en neemt elk jaar een nieuwe cyclus studenten op. Het doel van CAST is het creëren van clusters van productiemiddelen om de communicatiegroei in de regio te ondersteunen. Het programma richt zich op het trainen van deelnemers in vier communicatiegebieden: productie, montage, camerabediening, sociale media, audio en gedrukte media. De eerste sessie ging over productie en werd gehost op het Zoom-platform op maandag 18 januari. Door de deelnemers werd al gemeld dat de eerste sessie uitzonderlijk goed verliep, aangezien de verstrekte informatie buitengewoon inzichtelijk was.

Lisa Bhajan, president van Signis Caribbean stelt: “Het CAST-programma is een vervulling van onze visie bij SIGNIS Caribbean voor de ontwikkeling, versterking en vorming van een netwerk van katholieke communicatie in de regio. De relevantie en actualiteit ervan worden weerspiegeld in de afhankelijkheid van technologie en katholieke media om de waarheid en hoopvolle boodschap van het evangelie levend te houden tijdens de pandemie. “

Voor meer informatie en updates over dit programma, volg en like SIGNIS Caribbean op alle social media accounts @signiscaribbean (Facebook en Instagram).

OMHOOG Jaargang 65, editie 05, 31 januari 2021Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: