Viering 50-jarig jubileum St.-Clemenskerk

Iwan Sno –

Eucharistieviering en receptie
Op 2 december 2018 werden de activiteiten i.v.m. 50 jaar St.-Clemenskerk afgesloten met onder meer een plechtige eucharistieviering waarin monseigneur Karel Choennie, bisschop van Paramaribo, voorging. Het werk van de jubileumcommissie – onder leiding van de ondervoorzitter van de parochieraad en met afgevaardigden van alle dertien werkgroepen van de St.-Clemenskerk – die op 13 november 2017 door pastoor Jan Geerits werd ingesteld, kwam daarmee vrijwel ten einde.
In een volle St.-Clemenskerk werd bisschop Choennie bijgestaan door monseigneur Bernardo Bahlmann, bisschop van Obidos in Belem do Para, Brazilië en de pastoor van de St.-Clemensparochie, pater Jan Geerits. De dienst in de op gepaste wijze versierde kerk (2 december was ook het begin van de adventperiode) begon zeer toepasselijk met het lied “Feest in de kerk”. Op even toepasselijke wijze werd aan het eind van de kerkdienst het lied van de patroonheilige van de St.-Clemenskerk Clemens Maria Hofbauer – Rijze thans o heil’ge Clemens – gezamenlijk gezongen.
Vermeldenswaard is dat ter gelegenheid van deze bijzondere, plechtige eucharistieviering speciale jubileumlezingenboekjes zijn geproduceerd door de St.-Clemensparochie, waarin onder meer de geschiedenis van haar kerk beknopt is vastgelegd.

Geslaagde viering jubileumjaar
Na afloop van de kerkdienst is er een receptie gehouden in de parochiezaal en na de felicitatieronde werden door bisschop Karel Choennie, pater Jan Geerits en anderen awards (Stonfutu en Grantangi) uitgereikt aan geselecteerde, langdurig hardwerkende parochianen van de St.-Clemensparochie. Hierna was er onder het genot van hapjes en drank een gezellig samenzijn, met sfeervolle muziek.
Op twee activiteiten na – een sociale activiteit die door een sterfgeval in de parochie moest worden uitgesteld en het renoveren van het kerkgebouw waarvoor de offertes in eerste instantie veel hoger waren dan de beschikbare middelen – zijn alle activiteiten, vanaf de feestelijke opoyari op 6 januari 2018 tot en met de eucharistieviering en receptie op 2 december 2018, succesvol geweest en hebben alle werkgroepen in mindere of meerdere mate hun bijdrage geleverd aan het welslagen.
De St.-Clemensparochie bedankt eenieder die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan een succesvolle viering van het jubileumjaar en wenst de gehele samenleving een zalig uiteinde en een zeer voorspoedig nieuw jaar en zal vol frisse moed aan de slag gaan om in 2019 haar kerkgebouw te renoveren.

OMHOOG Jaargang 62, editie 48, 23 december 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: