Onze parochie is online!

 

Een digitale weg door onze geloofsgemeenschap in al haar geledingen en schakeringen, met haar vele groeperingen en activiteiten; zo houden we elkaar bij de Weg die Jezus is, ook via de nieuwe media. Zijn Geest houdt ons gaande! ‘Door de wereld gaat een Woord en het drijft de mensen voort’ (Jubilate 505). Dat willen onze vernieuwde website en Facebook bevorderen.
Daarmee beogen wij niet enkel een goede communicatie tussen parochianen onderling, maar ook de communicatie tussen gasten en belangstellenden enerzijds en onze geloofsgemeenschap anderzijds. Dat wij, als parochie, te vinden zijn! Dat duidelijk mag worden waarvoor wij samen gelovig willen staan!
Onze Kerk (met hoofdletter!) staat in een veranderend landschap van geloven en geloofsbeleving. Zij staat midden in onze samenleving die meer en meer op zoek lijkt naar haar wortels, naar wat haar samenbindt, naar wat écht van waarde is.

Midden in die samenleving wil onze geloofsgemeenschap het ideaal van Jezus doorgeven, de evangelische waarden in het licht stellen. Dat doen we op vertrouwde én op nieuwe wijze. Onze parochie moet in het veranderend landschap van onze tijd immers ook zélf nieuwe wegen durven zoeken. Website en Facebook passen daarbij. Zo bouwen wij steeds verder aan een kerkgemeenschap die vierend, dienend en lerend door de wereld gaat. Daartoe heeft de Heer zelf immers zijn vrienden op weg gezonden. Mogen wij steeds weer nieuwe wegen blijven vinden om deze opdracht en zending waar te maken!

Het adres van de website is http://www.rkparnoord.org/ en onze Facebook-pagina https://www.facebook.com/rkparochienoord/

61-008a-19112017-44-C4-Onze parochie is online

Pater Jan Verboogen SDS
Jaargang 61, editie 44, 26 november 2017

 Categorieën:geloof en leven, parochieberichten

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: