Nieuws van Maria Koningin van de Wereld Parochie

door Diana Sweet –

De Maria Koningin van de Wereldparochie in Latour was op 22 december 2023 55 jaar. Er zijn in het feestjaar heel wat activiteiten gehouden en nog gepland. Als parochie ontvangen wij veel uit de gemeenschap en in verband met dit heuglijk feit willen wij ook teruggeven aan de gemeenschap.
Op zondag 12 mei 2024 hadden wij een prachtig Mini-Moederdag concert met optredens van het Maranatha Kinderkoor, Solisten van Based on Gospel, winnares van het Jeugdsongfestival 2023 en Zanggroep AMA. De toegang was geheel gratis!

De optredens, zowel collectief als individueel, vielen erg in de smaak bij het goed opgekomen publiek. De ten gehore gebrachte nummers waren zorgvuldig gekozen, hoe kan het ook anders; het was Moederdag. Er was sprake van een goede interactie tussen zangers/zangeressen/koor en de zaal en bij sommige nummers moest menigeen een traantje laten. Het was vooral het optreden van de 10-jarige Xiomara Main, winnares van het Jeugdsongfestival 2023, die de hele zaal in beweging bracht. Na 2 uren zangoptreden keerden de aanwezigen voldaan huiswaarts. Reden genoeg voor de parochie om deze activiteit later in het jaar te herhalen.

Gezondheid is de grootste schat in het leven van de mens. Daar zijn wij ons diep van doordrongen. Een ander jubileumactiviteit was de organisatie van een gezondheidsdag ten behoeve van de bewoners van het Latourproject en omgeving, maar iedereen was van harte welkom. De gezondheidsdag werd uitgevoerd op zaterdag 18 mei 2024 op het terrein van onze parochie. De instanties die belangeloos hun medewerking hebben verleend tot het welslagen van deze dag waren RGD, JTV, Optiek All Vision en Polikliniek Verslavingszorg van het PCS.
De opkomst van het publiek was verrassend. De aanwezigen konden terecht voor bloeddrukmeting, glucosemeting, gewicht opname, lengte, BMI, oogheelkundige meting, gebitscontrole, informatie en advies. Alles was geheel gratis. De medewerkers van de instanties hebben bewezen onder enorme druk te kunnen werken en zijn zoveel mogelijk cliënten tegemoetgekomen. De algemene conclusie is dat de gezondheidsdag in een behoefte heeft voorzien en zeker voor herhaling vatbaar is.
De Parochie bedankt hierbij eenieder die in welke vorm dan ook een bijdrage heeft geleverd tot het welslagen van deze activiteiten.



Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , ,

Plaats een reactie