Home

Welkomstwoord van de Monseigneur

December 2017

Beste E-lezers,

Het is mij een bijzonder groot genoegen u welkom te heten op onze digitale Omhoog.
Het Rooms katholiek Bisdom wil zo gevolg geven aan de oproep van de Paus om de moderne media te gebruiken bij het verkondigen van de blijde boodschap.

Wij staan natuurlijk in de kinderschoenen maar hebben de deskundige begeleiding van De Schrijvervakschool die ons langs de gevaarlijke e-soela’s zal helpen om de boodschap bij u te brengen op uw mobiel of laptop. U kunt voortaan Omhoog altijd en overal lezen. U hoeft niet langer te wachten op vrijdag of maar ieder moment van de dag zijn we bij u. Tijd en plaats spelen geen rol meer met de moderne media. U kunt in Nederland of de U.S.A erbij zijn wanneer het gebeurd. Het is mijn harte wens dat de jongeren meer gaan lezen en dat ze vooral Omhoog gaan lezen. Omhoog staat bekend om degelijke artikelen en commentaren. Ik heb begrepen dat je tegenwoordig kort en bondig moet zijn. Omhoog moet die oude stijl loslaten zodat er iets nieuws kan groeien. Mensen lezen graag oneliners die zogenaamd een kwestie geheel samenvatten. Dat is volgens mij zelden mogelijk. De realiteit is gecompliceerder. Ik zal mijn best doen om bij de tijd te blijven maar als het nodig is om iets goed uit te drukken zal ik gewoon mijn eigen langabere stijl blijven volgen.

Ik heb meerdere malen een beroep gedaan op uw Tijd en Talenten. Ik wil het nu weer doen. Laat Omhoog alstublieft een twee richtingsgebeuren  zijn. Laat ook uw reactie horen. Corrigeer als het nodig mocht zijn en vul aan wat volgens jou ontbreekt aan een bericht. Niemand van ons heeft de wijsheid in pacht. Stuur nieuws uit je dorp of parochie. Stuur foto’s van blijde gebeurtenissen uit je omgeving. Schrijf kritisch of leer kritisch schrijven. De Schrijversvakschool staat te poppelen om heel Suriname te het schrijversvak te leren.

Het geheel gaat het bisdom wat geld kosten. We hebben Melvin Macintosch voor twee dagen in de week aangetrokken om Omhoog op te trekken. Hij gaat samenwerken met Faroz Abdoelrazak en zo zullen Radio Immanuel en Omhoog een Multi-Media bedrijf worden met grote professionaliteit. We hebben de ambitie het beste mediabedrijf te zijn op ons vakgebied. U kunt helpen door ons financieel te ondersteunen en berichten uit Omhoog te delen via Facebook, Twitter en Whatsapp. Het ligt in de bedoeling dat er een pagina komt voor de Brazilianen en ook komt er een samenvatting van de belangrijkste artikelen in het Engels. We hebben vrijwilligers nodig, mensen die iets zeggen en niet bang zijn hun mond open te doen om Jezus en zijn blijde boodschap te verkondigen aan iedereen maar vooral aan de armen en onderdrukten.

Dank aan allen die hun schouders zetten onder dit mooi werk.

Mgr. Karel Choennie
Bisschop van Paramaribo

 

 

%d bloggers liken dit: