Verslag Bisschoppelijke Jaaractie 2017

door Claudia Tjon Kiem Sang –

Geldinzamelingsactie met thema
Van 15 mei t/m 26 november 2017 werd in ons bisdom de eerste Bisschoppelijke Jaaractie (BJA) gehouden. Dit is een inzamelings- en bewustwordingscampagne vanuit de stewardship-gedachte. Het thema voor deze eerste actie was ‘muziek doet leven’ en zoals dit thema al aangeeft zijn de ingezamelde middelen bestemd om het programma voor verlevendiging van muziek in onze liturgische vieringen te kunnen uitvoeren.
Na een indrukwekkende launch op 14 mei in de Congreshal ging men in de parochies aan de slag met het registreren van personen die wilden bijdragen aan de actie. In die zin verschilt de BJA van andere geldinzamelingsacties, omdat met de registratie nog een doel is gediend, namelijk de mensen uitnodigen om bewust na te denken over hun bijdrage: hoeveel wil ik geven en waarom wil ik geven? Dit is geheel in lijn met de stewardship-spiritualiteit: alles heb ik van God ontvangen en hoeveel geef ik Hem terug?

Opgehaald
Afgezien van verschillende uitdagingen in de praktijk mogen we terugkijken op een succesvolle actie. De actie is officieel beëindigd op 26 november (feest van Christus Koning) en per 31 december 2017 is totaal binnengehaald een bedrag van SRD 120.077,20.
Aan alle gevers en werkers wan bigi GRANTANGI voor dit resultaat. In het bijzonder dank aan de commissie die hard gewerkt heeft aan de voorbereidingen en uitvoering van de actie en de launch op 14 mei: Rosita Leeflang, Urli Robinson, Ryan Tjon Poen Gie, Haidy Simons-de Seil, Dwight Zwennicker, Jessica Ravenberg en Jennifer Veldbloem.

Besteding
Uiteraard wordt het geld goed besteed voor het doel waarvoor het is opgehaald. In januari van dit jaar ging de School of Music and Liturgy (SMaL) van start onder leiding van Albert Arens. Via dit programma worden jonge mensen getraind om in hun parochie de liturgie te ondersteunen met muziek en zang. Een enthousiaste groep is al van start gegaan en er zijn verschillende muziekinstrumenten aangeschaft waarmee de trainingen kunnen worden verzorgd. Goed opgeleide musici zijn aangetrokken om de lessen te verzorgen.
Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de middelen uit de BJA. Minder draagkrachtige parochies krijgen financiële ondersteuning uit de BJA om ook te kunnen participeren in het programma. Er zijn ook plannen om de trainingen naar de wat verder liggende districten in oost en west te brengen. Ook het bezoek van broeder Paschal Jordan en pater Harold Imamsha uit Trinidad, beiden experts op het gebied van liturgische muziek, is mogelijk gemaakt met middelen uit de BJA.
Aan het eind van dit jaar zal verslag worden gedaan van de totale besteding van de middelen die administratief wordt bijgehouden op de projectadministratie van het bisdom.
Nogmaals hartelijk dank aan alle donateurs en hopelijk mag onze bisschop bij een volgende actie rekenen op nog meer enthousiasme en vrijgevigheid van onze katholieke stewards!

OMHOOG Jaargang 62, editie 16, 22 april 2018

A3-Verslag bisschoppelijke Jaaractie 2017-afb1-2204Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Complimenten voor deze rapportage. Op naar de BJA 2018!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: